Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERI LUUKKU 21

Moiiii! Sori tästä alkuselostuksesta tulee vähän ankee mutta mulla on vähän kiire pakata jouluks kaikki kamat mökille :D! Enjoy

Pian bussi pysähtyi nytkähtäen. Ryhmä turisteja pulputti jotakin vieraalla kielellä, ehkä saksalla. Hyppäsimme ulos bussista. Odotin ”joulun ihmemaan” näkemistä paljon vaikka en sitä tahtonutkaan myöntää. Joulupukin maan sisäänkäynti oli suuri piparkakuista rakennettu kaari.
-Tohon on kulunut paljon taikinaa, sanoin osoittaen valkoisella kuorrutteella peitettyä kaarta.
-Niin on, ja kuorrutusta myös, Niall myönsi ja veti minut mukaansa juoksuun.
-Ollaan hetki lapsia, hän jatkoi.

-Eletään jouluparatiisia! Kiljuin ja heitin poikaa lumipallolla. Niall vastasi heti ja märkä lumipallo läsähti naamalleni. Juoksin Karkkikauppaan pakoon. Karkkikauppa oli täynnä ”Joulumuorin herkkuja”Seinille oli ripustettu karkkikeppejä ja piparinauhoja. Kiertelimme kaupassa miettien mitä ostaisimme. Lopulta Niall osti meille molemmille pussillisen ”Joulumuorin pikkuleipiä.” Sen jälkeen lähdimme kohti ”Joulupukin pajaa.” Siellä pikkulapset tuijottivat sormi suussaan tonttuja jotka paketoivat, rakensivat ja siivosivat pajassa. Katselimme tonttujen touhuilua hetken aikaa mutta pian jo suunnistimmekin kohti ”Joulupukin työhuonetta” Jono pukin luo johti ulos asti mutta astuimme nöyrinä jonon perille. Jono koostui suurimmaksi osaksi noin 3-8 vuotiaista lapsista ympäri maailmaa. Lopulta pääsimme pukin luo. Kerroimme pukille matkastamme Suomeen ja kaikista kommelluksistamme matkan aikana. Jätimme kuitenkin mainitsematta sen, ettemme enää edes uskoneet joulupukin olemassaoloon. Ennen lähtöä käväisimme vielä katsomassa poroja. Kun kysyin porojen hoitajalta ”Missä Petteri Punakuono on?” hän vain nauroi ja kertoi poropojan olevan juuri lomailemassa Hawajilla. Porot olivat erittäin suloisia ja lopuksi saimmekin käydä rekiajelulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti