Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERI LUUKKU 11

Tässä olis eka jo vähän pidempi teksti :D Toivottavasti tykkäätte. Laittakaa kommenttia siitä mitä tykkäsitte!

Olimme päässeet lastenmäen huipulle. Olimme Niallin kanssa yrittäneet kertoa Kenille mahdollisimman paljon laskettelun perusasioista, mutta pikkuveli oli vain selittänyt jotain uudesta nallekarhustaan eikä ollut kuunnellut laisinkaan. Pulentunnin kuluttua Ken kiljahti:
-En mä osaa vielä lasketella koska ootte opettaneet mua niin huonosti! Katsoimme Niallin kanssa toisiamme ja pudistelimme päätämme: pikkuveli oli koko mäesä viettämämme ajan kiukutellut meille.
-Yritä sä puhua Kenille, olette kuitenkin molemmat poikia joten ehkä se toimii, kuiskasin Niallille ja tämä viittoi pikkupojan heti sivummalle.

Hetken kuluttua pojat saapuivatkin takaisin ja Ken alkoi heti harjoitella ahkerasti ohjeidemme mukaan. Kun pimeä lakseutui tunturin ylle, lähdimme hotelliin. Vanhempamme istuivat jo ruokapöydässä ja Ken juoksi heti heidän luokseen.
-Mitä oikein sanoit Kenille kun hän alkoi harjoittelemaan? Kysyin Niallilta.
-Äh, yritin kyllä puhua ensin järkeviä mutta lopulta lupasin hänelle pikkuautoja jos hän oppisi laskettelemaan hyvin, Poika hymähti.

Illalla äiti päätti lähteä saunaan, suomalaiseen erikoisuuteen. En ymmärtänyt mitä hienoa oli hikoilla kuumassa huoneessa mutta lupauduin kuitenkin menemään mukaan. Äiti oli vuokrannut saunan omaan käyttöön jo aikaisemmin. Kun minä ja äiti menimme hotellin pikkusaunaan jäivät isä ja Ken katsomaan hiihtokisoja televisiosta.

Sauna oli ollut erikoinen kokemus. Kun olimme astuneet pieneen huoneeseen oli tuoksunut terva. Istuessamme lauteilla olin saanut rentoutua. Joulu olisi jo viiden päivän päästä, olin ajatellut istuessani suloisene lämpimässä saunassa. Ja jo seitsemän päivän päästä pakkaisimme laukkumme ja kaasuttaisimme pois tästä kauniista maasta. Ja mikä pahinta, kauas hyvästä ystävästä. Niallin kiertueet bändin kanssa alkaisivat vuoden vaihduttua emmekä ehkä enää ikinä tapaisi. Olihan olemassa Skype jonka kautta voisi puhua näköpuheluita, tai WhatsApp jossa voisi lähettää ilmaisia tekstiviestejä. Ja ehkä jonain päivänä Niall saapuisi lähelle kotiseutuani ja voisin mennä tapaamaan häntä keikalle. Mutta sisimmässäni sykki pelottavan voimakkaana ajatus: Emme enää ikinä tapaa. Nuo sanat oli kirjoitettu tulikirjaimin syvälle sydämmeenni, eikä niiden tuli sammuisi ennenkuin tapaisin pojan uudelleen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti